Hoe vinden boeken hun plek de wereld in? En welke (alternatieve) ontwikkelingen zien we daarin. In deze laatste aflevering van deze serie ‘Alles Behalve de Inhoud’ duiken we in de wereld van de boekendistributie. Want er kunnen nog zo veel mooie, alledaagse, slechte en bijzondere boeken met zijn allen produceren, maar hoe vinden deze hun weg naar lezers? Duik een avond met ons in dit fenomeen aan de hand van Yin Yin Wong van Publication Studio Rotterdam.

Met op het programma:

Titus Knegtel is een grafisch ontwerper gevestigd in Den Haag. In zijn persoonlijke werk bevraagt en bevecht hij de beeldvorming rondom hedendaagse en historische maatschappelijke kwesties. Op dit moment is hij werkzaam voor de Volkskrant en runt hij oneacre.online, uitgever van experimentele publicaties van opkomende kunstenaars. Het project biedt een online platform, ofwel framework voor (niet-printbare) tekst-gebaseerde werken. In series van vier publicaties worden alternatieve vormen van publiceren en distribueren onderzocht.

Anne Rasmussen is Sales & Accountmanager uitgevers bij Centraal Boekhuis. Voor zij bij CB aan de slag ging werkte zij bij diverse uitgevers en boekhandels. Deze ervaring maakt dat Anne de markt en haar klanten goed kent en hen op die manier het beste kan helpen met de diensten van CB. CB staat voor ruim 145 jaar ervaring in logistieke dienstverlening en distribueert fysieke boeken en e-books, in de winkelstraat en online in Nederland en België.

Nel Bouwhuis runt samen met haar partner een zorgproject om mensen met een afstand tot de arbeidmarkt te begeleiden. Geïnspireerd door het fenomeen ‘zwerfboeken’ dat ze eerder vernam in Amerika, besloot ze in 2012 zelf een initiatief op te zetten voor het gratis verlenen en verspreiden van tweedehandse boeken. Inmiddels beheert ze de facebook pagina “Zwerfboeken Nederland” die andere zwerfboeken initiatieven aan het licht brengt en zijn twee boekenplanken in eigen studio uitgegroeid tot een imposante kast die mensen al jaren weten te vinden voor hun boeken.

Yin Yin Wong is een grafisch ontwerper en uitgever. Sinds 2015 runt ze Publication Studio Rotterdam, de Nederlandse tak van het internationale netwerk van onafhankelijke uitgevers genaamd Publication Studio (PS). Dit netwerk staat bekend om haar ongewone vorm van distributie– elk boek dat van PS, waar dan ook ter wereld, wordt door de dichtstbijzijnde studio on-demand geproduceerd en geleverd. Dit model omzeild daarmee transatlantische export kosten en hoge opstart kosten voor productie, waardoor uitgeven toegankelijk wordt gemaakt voor opkomende schrijvers en kunstenaars. PS bestaat momenteel in 12 landen.

Deur open: 19:30

Aanvang: 20:00

Toegang: € 5,- en als student of met Rotterdampas € 2,50

 

Comments are closed.