Na de sluiting van de bibliotheek in de Rotterdamse wijk Het Oude Westen richtten bewoners Leeszaal Rotterdam West op. De uitvinding van de Leeszaal begon met twee vragen: hoe ziet jouw ideale Leeszaal er uit, en wat

zou je er zelf aan kunnen bijdragen? Kort daarna werd er een pand ingericht en ontstond een mooie publieke ontmoetingsplek rond taal, literatuur, verbeelding en participatie die volledig draait op zo’n negentig vrijwilligers.
In dit boek wordt de Leeszaal van binnenuit belicht en bespreken de initiatiefnemers de Leeszaal als zelforganisatie, als publiek domein, als leeren werkplek en als cultuurbazaar.

Het boek is geschreven door initiatiefnemers van de Leeszaal en onderzoekers Joke van der Zwaard en Maurice Specht. De vormgeving is gedaan door Karin ter Laak.

Op 20 maart vond de presentatie van het boek plaats bij Boekhandel van Gennep en in de Leeszaal. Een foto-impressie vind je hier.

Het boek is te verkrijgen bij alle boekhadels of via de bekende kanalen. Het boek is ook rechtstreeks te bestellen bij de uitgever Trancity (zonder verzendkosten).

Leeszaal_voor