De komende tijd hebben we twee speciale, intensieve kinderprogramma. Naast de technieklessen van Het LAB (helaas zitten ze al helemaal vol), gaan kinderen aan de slag met het maken van hun eigen boek. Niet alleen het verhaal schrijven, maar alles wat er maar bij komt kijken zoals illustreren, papier maken en inbinden. Dit alles onder leiding van Marieke de Hoop en Carla Scheepe-Belksma. Zelf omschrijven ze het project als volgt:

‘van Broek tot Boek – Ode aan mijn wijk’

Kinderen uit de buurt maken samen een aantal boeken over bijzondere plekken in hun wijk – Rotterdam West (Oude/Nieuwe Westen). Ze ontdekken en ervaren wat er allemaal nodig is om een boek tot stand te laten komen; van schrijven en papier maken tot drukken, boekbinden en presenteren. De kinderen werken in drie groepen mee om drie handgebonden boeken te maken met handgemaakt papier en met gedrukte teksten en illustraties. Deze boeken worden op 10 juni officieel aan de Leeszaal overhandigd in het bijzijn van de Rotary. De kinderen maken daarnaast allemaal een klein handgebonden boekje met kopieën van de teksten en illustraties en met handgemaakt papier als omslag. Dit boekje krijgen ze na de boekpresentatie mee naar huis. Tijdens de workshops schrijven de kinderen verhalen en gedichten en maken illustraties. Naast deze groepsactiviteiten worden de kinderen gestimuleerd (en door vrijwilligers begeleid) om wijkbewoners te interviewen, gedichten en verhalen te schrijven, tekeningen te maken en foto’s te maken of filmpjes op te nemen over bijzondere plekken in hun wijk.

 Het wordt een intensief programma, waar van de kinderen gevraagd wordt er elke keer te zijn. Het is hard werken, maar ze eindigen dan wel met hun eigen, unieke boek.

Programma:

11 april: kennismakingsworkshop (van 13.00 tot 14.00)

25 april: schrijven en knippen

5 & 6 mei: papier maken

7 mei: schrijven en stempels maken

8 & 9 mei: drukken

23 mei: boekbinden

Er wordt gewerkt in drie verschillende groepen, elk op hun eigen tijd

13:00-14:00u: groep 3/4

14:30-15:30u: groep 5/6

16:00-17:00u: groep 7/8

Nieuwsgierig? Kom dan de 11e naar de kennismakingsworkshop!

Weet je zeker dat je mee wilt doen: meld je dan aan in de Leeszaal of stuur een mailtje naar: leeszaalkinderwerk@gmail.com

 

Comments are closed.