Boeken gevraagd

Afgelopen zaterdag plaatsen we onderstaande oproep op Facebook. Wat volgde wat een ware stortvloed aan digitale notificaties, want in 4 dagen werd het bericht 45.000 keer  bekeken en 411 keer gedeeld. We hopen dus dat er snel veel boeken onze kant op komen. Maar het leek ons goed om ook hier het bericht te delen:

BOEKEN GEVRAAGD – Als je naar de kast op deze gisteren gemaakte foto kijkt zou je het niet meteen denken, maar de boeken in de Leeszaal beginnen een beetje op te raken. Dat wil zeggen: achter de schermen. We hadden tot nu toe een behoorlijke reservevoorraad in ons ‘magazijn’, maar die is de laatste maanden nogal geslonken. Hoe dat komt? Dat is simpel: er worden meer boeken meegenomen dan er gebracht worden. Tot voor kort was brengen en halen aardig in evenwicht, maar momenteel is dat niet zo. En zo zouden we het wel graag weer willen hebben, want dan kunnen we de kasten zonder problemen blijven bijvullen en hoeven we het aantal boeken dat je per keer mag meenemen niet te verlagen. Dus als je boeken hebt die je kwijt wilt en waarvan je denkt dat een ander er nog plezier aan kan beleven, dan is het nu een heel goed moment om ze te komen brengen! Wij zijn er blij mee. De Leeszaal heeft veel meer te bieden dan alleen boeken, maar de boeken horen er natuurlijk wel bij, en met half-lege kasten zou de Leeszaal toch iets minder de Leeszaal zijn.

Het verhaal dat we nog steeds af en toe horen, namelijk dat we geen boeken meer aannemen omdat we er teveel hebben, daar klopt dus niks van! Spreek het vooral tegen als je het ergens hoort. Het is nooit zo geweest en het is nu al helemáál niet zo. Boeken (mits in redelijke staat) waren altijd van harte welkom en zijn dat nog steeds.