Zaterdag 8 juli, 15.00 uur in Leeszaal Rotterdam West

Droom jij van de hoofdrol in een boek? Kom dan mee lezen met De Karamazovs. Samen maken we ons eigen hoorspel van Dostojevski’s klassieker De Gebroeders Karamazov, sprankelend bewerkt tot een theaterserie-in-afleveringen door de Belgische (maar in Rotterdam wonende) theaterschrijver Brecht Hermans. Hij is de gastheer op deze vrolijk-artistieke ontmoeting waarin we met z’n allen de personages tot leven brengen in het hier en nu. Een echte literaire beleving. En leest u liever niet, luister dan lekker mee.

De Karamazovs gaat over drie broers en hun hebzuchtige vader – over bloed, wraak, jaloezie, religie en rechtspraak. Over het leven zelf: een uitzinnig tranendal en feest tegelijk. Met goede voornemens en vuige verlangens, en de nooit aflatende strijd tussen ons hoofd en hart. Met veel humor, maar ook mededogen en spanning beschrijft Dostojevski zijn personages. De Karamazovs brengt een ode aan zijn schrijverschap en aan het leven zelf.

Brecht Hermans is een Belgische theatermaker die sinds twee jaar in Rotterdam woont. Hij werkt als acteur voor het Rotterdams Centrum voor Theater en schreef daarnaast in de afgelopen tijd teksten voor DOX in Utrecht en Filet Puur in België. In zijn eigen theaterwerk staat de ontmoeting centraal. Zo gaat hij regelmatig de straat op met zijn mobiele radio i Play, waarin hij zoekt naar verhalen in ruil voor muziek.

Meer info op: www.brechthermans.be

Zaterdag 8 juli, 15.00 uur in Leeszaal Rotterdam West

 

Comments are closed.