Een nieuwe werkplek

aug - 28 - 2017
leeszaal

Aan de week dat de Leeszaal het werkatelier was van kunstenaar Hans Bossmann hebben we niet alleen fijne herinneringen overgehouden, maar ook een mooie vierkante tafel. Gedurende de week is deze door allerlei bezoekers met vierkantjes vol getekend. Aan de tafel ontstonden prettige gesprekken. Als er niet aan gewerkt werd zaten er ook al snel mensen aan te werken. Daarmee was de bestemming van het kunstwerk al snel duidelijk. Niet ophangen, maar als tafel bewaren.

Al langer stond ook al op het programma om de verlichting in de kinderhoek aan te pakken. De Ikea-lampen zien er leuk en speels uit, maar geven net iets te weinig licht. Toen we vervolgens ook nog bedachten om de tafel hier in de buurt te plaatsen was het duidelijk dat de tijd daar was. Van de zomer heeft Martin – naast onze IT-man ook een van onze handige mannen – spotjes die al heel lang achter lagen ingenieus opgehangen en de kabels mooi weggewerkt.

En zo hebben we nu in de kuil, gelegen tussen het ‘publieke’ voorste deel en de rustig gelegen ruimte ‘achter de gordijnen’ een nieuwe werkplek. En mensen waarderen hem. Tezamen met de rust die er nog steeds in de Leeszaal is sinds we de computerspelletjes hebben geblokkeerd. Soms wordt er Nederlandse les gegeven (zoals op deze foto) andere keren zitten kunstenaars er te werken of hebben mensen een gesprek op zachte toon. Wij zijn blij met deze toevoeging en jullie hopelijk ook. De Leeszaal, niet alleen om boek te halen en te brengen, maar dus ook de plek om lekker te werken met wifi van onze bovenbuurman (dat weet hij) en een lekkere bak koffie of kopje thee.

Comments are closed.