De voorbereiding van Jeugdbieb West is in volle gang. De gehuurde en gedoneerde boeken worden geregistreerd. Het lokaal wordt geverfd en ingericht met boekenkasten en leeshoekjes. De kindergroep versierde kussens en gaat kinderboekenschrijvers met zelfgemaakte gedichten om boekendonaties vragen. Laurens Fonds, de Jurriaanse Stichting en de Van Leeuwen van Lignac Stichting besloten om de Jeugdbieb financieel te steunen. En er worden plannen gemaakt voor een feestelijke opening: op woensdag 30 januari om 15.00 uur.

Voor het doneren van boeken kan je contact opnemen met Ans Langeveld Ans_langeveld@hotmail.com. Mocht je vrijwilliger willen worden, stuur dan een mail naar Ilina Fernandes via huiswerkklas@aktiegroepoudewesten.nl

Een ouder bericht (najaar 2018)

“We willen weer een jeugdbieb in het Oude Westen: een plek met voldoende boeken voor elke leeftijdscategorie. Waar kinderen kunnen lezen en boeken lenen, en waar wordt voorgelezen. Een jeugdbieb die grotendeels wordt gerund door vrijwilligers en waar ruimte is voor gebruikers om zelf activiteiten te organiseren. We hopen op samenwerking met Bibliotheek Rotterdam, om op die manier te kunnen zorgen voor een voldoende evenwichtige collectie. Aldus de initiatiefgroep Jeugdbieb, gevormd in de Leeszaal.” Zo begint een uitgebreid artikel in de Buurtkrant van april, waarin de initiatiefgroep uitlegt waarom een jeugdbieb er wat hen betreft moet komen, hoe deze er uit zou kunnen zien en roepen ze mensen op hen te steunen. Achter de schermen is men hard bezig. Mocht je willen helpen of steun beteugen, laat dan van je horen door een mailtje te sturen naar boeket@antenna.nl.

Download hier het Projectplan Jeugdbieb (pdf)