Kunstenaar Hans Bossmann verplaatst van 4 t/m 8 juli zijn atelier naar Leeszaal West en nodigt mensen uit om samen met hem te tekenen; en daarmee hun fantasie en gedachten te verbinden met de wereld van de Leeszaal. Met het project ‘Werkkamer’ onderzoekt Hans Bossmann de grenzen tussen kunst en leven. Hoe kan het publiek in het werk komen in plaats van op afstand toekijken? En omgedraaid, hoe kan de kunstenaar zich inbedden in de wereld en bijdragen aan meer ‘open ruimte – open geest – open hart’ en de omgang tussen mensen verbeteren?

Hans: “Iedereen is altijd en overal bereikbaar via mobiele technologie en social media. Maar mensen hebben behoefte aan elkaars gezelschap. In plaats van in je eentje te consumeren is het veel prettiger om samen iets te produceren.”

‘Werkkamer in Leeszaal’ onderzoekt ook of de gezamenlijkheid van plekken voor en door bewoners in het Oude Westen beter zichtbaar gemaakt kan worden door middel van een kunstproject. Leeszaal West en Hans Bossmann willen in 2018 met alle Plekken in het Oude Westen een gezamenlijk kunstproject organiseren.

Wanneer? 4 t/m 8 juli. Werktijden: dinsdag-vrijdag van 10:00-19:00 uur en zaterdag van 10:00-18:00 uur.

Meer informatie: www.hansbossmann.nl  en www.nieuwsgierig.org

‘Werkkamer in Leeszaal’ wordt mogelijk gemaakt door :

Stichting de klakkenaar, Galerie Atelier de Herenplaats, Nieuwsgierig?, Pameijer Klus & Werk, Leeszaal Rotterdam West.

 

 

Comments are closed.