Franz Kafka en Milan Kundera zijn wereldwijd bekend. Maar de Tsjechische literatuur kent meer grootheden. In deze lezing krijgt u een kijkje in de rijkdom van de Tsjechische literatuur. Welke schrijvers uit de twintigste eeuw en uit onze tijd moet je lezen na Kafka en Kundera?

Er wordt ingegaan op het werk van Karel Čapek (1890-1938) en Bohumil Hrabal (1914-1997). Van de hedendaagse schrijvers is het werk van Jaroslav Rudiš (1972) en Marek Šindelka (1984) bijzonder interessant. Naast de boeken wordt er stilgestaan bij de geschiedenis van Tsjechië en wordt de vraag opgeworpen: bestaat er een typische Tsjechische literatuur en wat zijn hiervan de kenmerken?

Deze lezing is onderdeel van de serie literaire maaltijden. Vooraf kun je reserveren voor een maaltijd die om 18:00 uur geserveerd wordt door de Wereldvrouwen. Je kunt tot een dag van te voren reserveren bij mieke@quasi-modo.nl. De maaltijd kost € 7,50. De lezing is gratis toegankelijk.

Alek Dabrowski is werkzaam in de bibliotheekbranche. Hij is ook boekrecensent en interviewer. Voor Radio Rijnmond verzorgt hij al jaren de boekenrubriek.

Comments are closed.