Sanneke leest voor uit Stille Grond en wordt geïnterviewd door Paul Kortman.

De Rotterdamse schrijft over het stadsleven in scherpe observaties die je bijblijven. In ‘Stille Grond’ staan twee personen tegenover elkaar die ieder een eigen wereld vertegenwoordigen. Johannes werkt voor de daklozen en verslaafden in een opvang. Die Stille Grond grenst aan een flat. Daar woont moeder Landa die de opvang liever omtovert in een groene speelplaats met appelbomen voor haar dochtertje. Ze sluit zich daarvoor aan bij een partij die ook niets moet hebben van de opvang en smeed met partijleden een snood plan.
Naast romans is Sanneke bekend van haar korte verhalen. Ze ontving de BNG Nieuwe Literatuurprijs voor haar verhalenbundels IJsregen (2005) en Witte veder (2007). In 2010 verscheen haar roman Nest, gevolgd door de bundels Ezels (2012) en Hier blijf ik, met ruim veertig verhalen bij foto’s uit De Kracht van Rotterdam (2014). Met Annelies Verbeke stelde ze de bloemlezing Naar de stad samen (2012). In 2013 ontving zij de Anna Blamanprijs voor haar oeuvre en onlangs prees Times Literary Supplement haar werk in The Penguin Book of Dutch Short Stories.

Het vraaggesprek begint om 19:00 eindigt omstreeks 20:00 uur en is gratis. Voor de liefhebbers wordt om 18:00 een maaltijd geserveerd door de Wereldvrouwen. Daarvoor kunt u tot een dag van te voren reserveren bij mieke@quasi-modo.nl. Kost € 7,50.

Comments are closed.