Elk mens is geboren om te reizen
zegt de man die nu zonder benen
naar het einde van de vlakte staart
in zijn handen omklemt hij het zand
van zijn voorouders zo lang
tot ook dat
verloren dreigt te gaan

Een avond over thuis zijn, heimwee hebben, je nestelen in verschillende talen, los van de grond raken, je thuis kwijt zijn of verliezen, reizen langs weilanden, reizen door woestijnen, weggaan, je ergens vestigen en tegen jezelf zeggen: Ik ben thuis.

Deze avond zal Maureen Ghazal uit haar afstudeerbundel ‘Altijd verschoven ruimtes’ voordragen. Met deze bundel studeert ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daarnaast zullen er sprekers zijn; kunstenaars, schrijvers of onderzoekers die ook rond het thema thuis werken. We gaan op zoek naar verschillende vormen en mogelijkheden van een thuis. Aangezien thuis zo’n ruim en gelaagd begrip is, is het belangrijk om te horen over het thuis van een ander.

Presentatie:
Danny de Jong

Gastsprekers:
Marie Claire Gellings
Yasmin Namavar
Meer namen volgen

De bundel zal op de avond te koop zijn en kost 15 euro. Er kan alleen contant worden betaald.

Maureen Ghazal (1995) is schrijfster en beeldend kunstenares. Ze schrijft zowel po√ęzie als proza en maakt daarnaast performances en beeldend werk. In haar werk komt haar Palestijns-Nederlandse achtergrond geregeld terug. Daarnaast werkt Maureen veel rond het thema thuis en onderzoekt ze wat een thuis betekent in een wereld die alsmaar in beweging is. Met de bundel Altijd verschoven ruimtes studeert ze af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Comments are closed.