UITGESTELD- PuntKomma Muziek: Ware Naam

UITGESTELD- PuntKomma Muziek: Ware Naam

tussentijd
What’s in a name? Identiteit, erkenning, zelfexpressie, trots, maar ook ongemak, vernedering. Op deze PuntKomma Muziekavond dwalen we met poëzie, muziek en verhalen door de hele wereld en zetten we de achtergrond op de voorgrond, om daar te blijven.
Meer info
25 september – Open podium: RDAM SOUND

25 september – Open podium: RDAM SOUND

tussentijd
In een warme, inspirerende en ongedwongen sfeer beklimmen artiesten het podium. Wat gaan ze doen? Elke editie van Rdam Sound heeft een andere line-up van verschillende kunstvormen: beeldend, spoken word, comedy, dans en meer. Organisatie: Sunshine Summerville. Meedoen? Stuur vóór 20 september een dm (via insta Rdamsound) met een foto + kort introtekstje van jezelf. Aanvang: 19.00 uur Entree: een glimlach & gezelligheid
Meer info
17 februari: Film- en debatavond over wonen

17 februari: Film- en debatavond over wonen

Geen categorie
Aktiegroep Oude Westen organiseert in de Leeszaal een film- en debatavond over de ontwikkelingen op de woningmarkt. Over prijsopdrijving door beleggers en manieren om de huur- en koopwoningen in het Oude Westen en in Rotterdam als geheel betaalbaar te houden. Programma 17.00 – 18.30 uur: film Push.  In deze documentaire (Nederlands ondertiteld) wordt het werk gevolgd van Leilani Farha, de Speciale rapporteur voor het recht op huisvesting van de Verenigde Naties. Zij bezoekt over de hele wereld bewoners en wijken die last hebben van het offensief van beleggers en ze praat met activisten, gemeenteraadsleden, burgemeesters en regeringsleiders over wat ze kunnen doen om het Recht op Wonen te handhaven. 18.30 – 20.00 uur: tijd om na te praten en ergens iets te eten. 20.00 – 22.00:  column van Tineke Speksnijder…
Meer info
25 oktober – PuntKomma Muziek: PROTEST

25 oktober – PuntKomma Muziek: PROTEST

Geen categorie
Achter ‘protest’ komt ‘song’ (en ‘mars’), en ze zijn allebei terug van weg geweest. Vijftig jaar geleden waren het bijvoorbeeld Billy Holiday met ‘Strange Fruit’, Bob Marley met ‘Get up, Stand up’. Theodorakis in Griekenland, Mahmoud Darwish in Palestina.  Op deze protestavond zoeken we in hedendaagse ‘protestsongs’ over de hele wereld naar historische referenties en zoemen we in op de tekst in relatie met muziek en beeld. Er is veel muziek, met uitleg. En wie weet, lukt het ons om een protestsong te maken voor de volgende klimaatmars.
Meer info
De knoppen van de toekomst // 19 september

De knoppen van de toekomst // 19 september

agenda
Vroeger was alles beter, kenden we al. Later wordt het nog slechter, is iets van de laatste jaren. Hoe komt het dat er tegenwoordig zoveel doemdenken in onze toekomstbeelden zit en hoe terecht is dat? Een Belgische filosoof en een Nederlandse historicus schreven er een boek over en gaan er met elkaar over in discussie. Uit de collectie van de Leeszaal worden literaire voorbeelden gegeven. Verwacht geen antwoorden, wel een bedenkwaardige avond.
Meer info