25 oktober – PuntKomma Muziek: PROTEST

25 oktober – PuntKomma Muziek: PROTEST

Geen categorie
Achter ‘protest’ komt ‘song’ (en ‘mars’), en ze zijn allebei terug van weg geweest. Vijftig jaar geleden waren het bijvoorbeeld Billy Holiday met ‘Strange Fruit’, Bob Marley met ‘Get up, Stand up’. Theodorakis in Griekenland, Mahmoud Darwish in Palestina.  Op deze protestavond zoeken we in hedendaagse ‘protestsongs’ over de hele wereld naar historische referenties en zoemen we in op de tekst in relatie met muziek en beeld. Er is veel muziek, met uitleg. En wie weet, lukt het ons om een protestsong te maken voor de volgende klimaatmars.
Meer info
Festival 010 SAYS IT ALL – 1 juni

Festival 010 SAYS IT ALL – 1 juni

Geen categorie, Slider
Festival 010 SAYS IT ALL betekent een weekend lang spoken word, rap, poetry op allerlei plekken in de stad. In de Leeszaal is op zaterdagavond een demo-poetry slam; met slammers die hun sporen in het vak ruimschoots hebben verdiend. Het gaat die avond dus niet om winnen maar om excelleren. De avond wordt afgesloten met een iftr maaltijd. Zie facebook voor hoe je je daarvoor kunt opgeven.
Meer info
Linux Presentation Day – 25 mei

Linux Presentation Day – 25 mei

Geen categorie
Linux Presentation Day vindt twee keer per jaar plaats in diverse Europese landen. De eerstkomende editie in Leeszaal Rotterdam West vindt plaats op zaterdag 25 mei van 10 tot 16 uur. De toegang is gratis. En je kunt op elk moment binnenlopen. Wat is Linux Presentation Day? Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement waar iedereen kennis kan maken met het vrije (en gratis) besturings­systeem GNU/Linux. Meer vrijheid met GNU/Linux Omdat GNU/Linux vrije software is, geeft het jou meer vrijheid dan andere besturings­systemen zoals Microsoft Windows en macOS. Vorige edities Lees meer over de vorige edities om een indruk te krijgen hoe het er aan toegaat. Of bekijk de video die gemaakt is tijdens de laatste editie van LPD. Wat kun je doen? Leren Leer alles over GNU/Linux. De LPD-medewerkers vertellen je van alles over GNU/Linux uit eigen ervaring.Stel al je vragen over GNU/Linux.…
Meer info