16 november: Linux Presentation Day

16 november: Linux Presentation Day

agenda, Slider
Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement waar iedereen kennis kan maken met het vrije (en gratis) besturings­systeem GNU/Linux. Wat kun je doen?LerenLeer alles over GNU/Linux. De LPD-medewerkers vertellen je van alles over GNU/Linux uit eigen ervaring. ProberenProbeer GNU/Linux uit op onze computers. Er zijn verschillende computers met GNU/Linux aanwezig.Probeer GNU/Linux uit op je eigen computer (zonder installatie). Dus neem je eigen laptop mee! Of je desktop, dat mag ook. De software en data op je computer blijven onveranderd. InstallerenInstalleer GNU/Linux op je eigen computer onder begeleiding van een LPD-medewerker. Zorg ervoor dat er geen bestanden op je computer staan die je wilt bewaren of maak een back-up van je bestanden. Maak een installatie-dvd of installatie-usb-stick, zodat je thuis zelf GNU/Linux kunt installeren. Neem zelf een lege dvd of…
Meer info
10 oktober – Vorlesebühne

10 oktober – Vorlesebühne

agenda, Slider
Stand-up voorleestheater Melk bij de Wijn - De boereneditie Op bezoek bij een vriendin in Duitsland kom ik in de woonkamer een grote hoeveelheid vliegen tegen, vliegen die sentimentele herinneringen wekken. Ja, zo ben ik opgegroeid, woonkamer en keuken slechts enkele deuren verwijderd van de koeienstal. Ik noem altijd de katten, koeien, kippen. Maar er ontbrak altijd een schakel, ook continu de vliegen om me heen hebben mij gevormd tot de persoon die ik vandaag mag zijn. Met Nyk de Vries, Mariska Vollering, Willem Claassen, Bernhard Christiansen muziek: Heug Toegang: € 10 (of € 5 met de Rotterdampas)
Meer info
Zomersluiting

Zomersluiting

Slider
Van 21 juli t/m 2 september is de Leeszaal alleen op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. We zijn dan aan het schoonmaken, klussen en opruimen, en er kunnen boeken gehaald en gebracht worden. In deze periode is er 3x op zaterdag Café NL: op 27 juli, 24 augustus en 31 augustus, van 14.00 tot 16.00 uur. Fijne zomer gewenst!
Meer info
Remembering Kevin Killian

Remembering Kevin Killian

Slider
Vrienden, collega’s en bewonderaars van de onlangs overleden Amerikaanse dichter Kevin Killian organiseren  in de Leeszaal een herdenkingsbijeenkomst. Met herinneringen maar vooral veel poezie. Free and friendly, bring some KK to read, if you wish.
Meer info