6 maart – Vorlesebühne

Editie 6: Je moet ook niet met de hond kussen

Een avond kort vreemd proza plus muziek: verwarrend, bijtend, grappig en ontroerend. Samenspel tussen schrijvers en muzikanten rond één thema.

Met Anna Vercammen, Eva Hermans, Udo Meiresonne, Bernhard Christiansen. 

Muziek: Bertine Klappe

De besmettingen lopen deze dagen op, maar veel dodelijke ziektes zijn eenvoudig te voorkomen met een reeks simpele maatregelen. Met een net iets andere houding en een net iets ander gedrag. Wat kun je doen om jouw leven tegelijk gezellig te houden, maar ook veiliger te maken? Veiliger voor jezelf maar ook veiliger voor bijvoorbeeld jouw hond. Vier schrijvers en één muzikante helpen jou op weg.
Aanvang 20.15

Toegang: € 10, Rdam Pas € 5

Meer informatie over de spelers:

Bernhard Christiansen is dichter, schrijver en ontregelaar. Hij won in 2007 het NK Poetry-slam en bedacht zelf het concept Dobbelslam. Op Oerol wekte hij in een spiritistische seance dode dichters weer tot leven. Bernhard publiceerde in 2011 bij uitgeverij De Contrabas zijn debuutbundel ‘Nu daarentegen’. Hij speelt verschillende licht absurdistische theaterprogramma’s met en zonder pianiste. Hij is artistiek leider van De Vorlesebühne. Sinds begin van dit jaar is Bernhard ook op twitter actief in de vorm van Berend de Vlieg.

Soms – op een onbewaakt moment en in welbepaalde omstandigheden – durft Udo Meiresonne wel eens naar een microfoon te grijpen. Veel vaker zit hij in eentje in de kelder te schrijven op een overjaarse laptop. Nu en dan leest hij een boek, soms lummelt hij wat rond en komt hij nergens toe. Af en toe lijkt het alsof hij het razend druk heeft, terwijl hij zich steendood verveelt. Dat geeft hem veel voldoening, want daaruit blijkt nog maar eens dat het geen barst uitmaakt wat je doet, zolang je maar doet alsof het heel wat is. Dat is waar je waardering voor krijgt. De mensen willen bedrogen worden.

Anna Vercammen is een nog levende actrice uit België. Ze maakt theater en schrijft teksten lang en kort. Ze schrijft ook boeken dun en dik. Ze zingt liedjes vals en juist. Ze blaast op trompetten en tuba’s. Ze woont in Gent en heeft allerlei soorten zonen. Haar boek (tevens ook cd en toneelstuk) ‘De verdwenen koningin’ vormde de rode draad bij een andere editie van De Vorlesebühne, ‘De grote verdwijntruc’.

Eva Herman heeft jaren niet meer geschreven, maar ondertussen heeft ze de pen terug opgepikt en schrijft ze vooral erg kort proza en iets langere poëzie waarmee ze regelmatig optreedt op diverse podia. Ze organiseert ook mee de Voorleesbühne in Gent; een podium voor kort, absurd proza in huiskamers. Verder houdt ze nog steeds niet van duiven, honden en te lage fietszadels. 

Bertine Klappe is liedjesmaker. Ze maakt liedjes. Dat doet ze al haar hele leven, maar veel liedjes zijn verloren gegaan in de tijd. Sommige liedjes zijn gebleven. Soms vindt een liedje Bertine weer terug en tegenwoordig waaien ook weer nieuwe nummers aan. Haar liedjes gaan over van alles, maar ze heeft een hekel aan kutthema’s. Van kutthema’s wordt ze woest. Toch omarmt ze het verschrikkelijke kwaad. Bertine Klappe stond 12 jaar geleden mede aan de wieg van De Vorlesebühne.