9 juli, 20:00 – Wittgenstein

Tussen 4 juni en 2 juli deed de Rotterdamse choreograaf en danser Thomas Körtvélyessy elke donderdag middag dansant-filosofische onderzoeken op het Rijnhoutplein tegenover de Leeszaal. Uitgangspunt was de stelling van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein: “Waarover men niet kan praten, dient men te zwijgen.” (Tractatus Logico Philosophicus, 1921) Kan ‘men’ er wellicht over dansen? En zo ja, hoe dan? En in hoeverre maakt het wèl uit als de choreograaf en filosoof beiden thuis zijn in de herenliefde? Al deze vragen, samen met doorlopende projecties van de opgenomen video-resultaten zijn op donderdag 9 juli vanaf 20.00 uur te zien in de Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein. Om 20.30 uur begint een nagesprek met de choreograaf/danser, iedereen is van harte welkom.

Met dank aan Otte Jacob van Atelier Galerie Herenplaats voor het wekelijks verzorgen van stoepkrijt cirkels in lijn met de Leeszaal.
Wie vooraf al online een kijkje wil nemen, hier de blog https://wittgensteindance.blogspot.com.

En wie de laatste live-uitvoering wil meemaken: zorg dat je donderdag 2 juli om 12.uur op het Rijnhoutplein bent.