9 juni – literaire maaltijd – Leeszaal West meets Poetry!

Vanwege de 52e editie van Poetry International plaats (10-12 juni) staat deze Literaire Maaltijd geheel in het teken van poëzie.

Met als speciale gast: De Vietnamese dichteres Nhã Thuyên.

Nhã Thuyên. (1986), pseudoniem van Do Thi Thoan, is Poet in residence op het Poetry International Festival. Op grond van haar proefschrift over vier activistische Vietnamese dichters kreeg ze in 2012 een aanstelling als docent Vietnamese literatuur aan de Universiteit van Hanoi, maar na een golf van propaganda in lijn met het verscherpte politieke bewind werd ze in 2014 weer ontslagen en werd haar master-titel ingetrokken. Dat versterkte alleen nog maar de kritische houding die ze in haar denken en schrijven al liet zien. De onderwerpen en invalshoeken die Nhã Thuyên kiest zijn zeer divers. Vaak probeert een ik in een alledaagse omgeving in een stroom van in elkaar overvloeiende associaties grip op de situatie te krijgen; door te handelen, te spreken en op de gevaren van dat handelen en spreken te reflecteren. Haar gedichten verwoorden ook een verlangen om grenzeloos en ongrijpbaar te zijn. De taal is speels, dynamisch en geeft de gedichten vaart. Het resultaat is meeslepend en van een indringende poëtische kwaliteit.

Nhã Thuyên zal haar gedichten voordragen en een kort interview geven.

Daarna is er nog tijd voor bezoekers die hun favoriete gedicht voordragen, met een korte uitleg over waarom nou net dát gedicht hen zo aanspreekt. Natuurlijk mag het ook een gedicht van jezelf zijn! 

Wil je (van) je laten horen, meld je dan aan via hannydejong@protagonist

De maaltijd start om 18 uur en kost €7,50.
Het literaire programma start om 19 uur en is GRATIS.