15 september, 19:00 -We hebben een revolutie nodig!

Revolutie organiseert een openbare discussie in de Leeszaal. We bevinden ons in de diepste crisis van het kapitalisme: de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, hoge inflatie en de klimaatcrisis tonen het falen van het systeem. De post-corona hoogconjunctuur komt ten einde.

De economische sancties tegen Rusland worden wereldwijd door de werkende klasse gevoeld, in de vorm van stijgende voedsel- en energieprijzen. Klimaatverandering komt hier nog eens bovenop, in de vorm van droogte of juist overstromingen, met vooral gevolgen voor de situatie in armere landen.

Onze rechten staan ook onder druk: in de VS wordt abortus nu in veel staten gecriminaliseerd; in Europa zien we hoe de grenzen gemilitariseerd worden om vluchtelingen en migranten buiten te sluiten.

We moeten echter ook optimistisch naar de situatie kijken: van de VS tot Sri Lanka komen mensen in opstand tegen hun heersende klasse en roepen ze luid dat we een ander systeem nodig hebben.

Wat voor verandering hebben we nodig? Welk systeem moet het kapitalisme in crisis vervangen? Revolutie organiseert een openbare bijeenkomst over deze vragen en meer. Discussieer met ons mee!

Sluit je aan bij de marxistische tendens! Er is nooit een betere tijd geweest om een marxist te zijn!

Aanvang: 19:00 – Toegang: gratis

Socials:

FB: https://www.facebook.com/vonknl

Instagram: https://www.instagram.com/revolutie_imt/

Twitter: https://twitter.com/Revolutie_IMT