Culturele evenementen

Er is geregeld iets bijzonders te doen in de Leeszaal. Er ontstonden in de loop van de tijd diverse programmaseries:

Literaire Maaltijden: na een maaltijd van De Wereldvrouwen à € 7,50 volgt een gratis lezing van een lezer over zijn/haar favoriete boek of schrijver.

Doorvertellen, verhalen van landen van afkomst en aankomst: per keer muziek, poëzie, persoonlijke verhalen, analyses en eten van een herkomstland van vrijwilligers en bezoekers van de Leeszaal.

PuntKomma Muziek: eigenzinnige thema-avonden waarin een puntkomma staat tussen muziek en tekst (en soms ook beeld): zelfstandige zinnen met een verband.

Alles behalve de Inhoud: avonden over alles wat samenhangt met een boek, behalve de specifieke inhoud.

Producties van en met anderen

Daarnaast zijn er culturele evenementen die door anderen, of in samenwerking met anderen, in de Leeszaal worden georganiseerd. Poëziesessies met Poetry International, Sample Kanon en NK Poetry Slam. Discussies over wonen en zorg in de buurt met Aktiegroep Het Oude Westen en de Woningcorporatie. Boekbesprekingen door De Leesclub van Alles Live. Boekpresentaties van jonge en oude debutanten. Taallessen en taaloefencafé’s. Samen een tafel betekenen en andere beeldende kunstprojecten. Filmvertoningen met IFFR Traveling Cinema, Arab Filmfestival en CiMENA. Kinderexcursies naar de Wijktuin. Linux Presentation Days.