dec
8
di
Deel je klimaatzorgen
dec 8 @ 00:00 – dec 18 @ 14:00
Deel je klimaatzorgen

De wereld is een tikkende tijdbom. We kunnen de klimaatverandering niet meer negeren. Er komt veel op ons af over hoe je duurzaam en milieubewust moet leven. Wij zijn Loes en Julia. We merken allebei dat de berichtgeving over klimaatproblemen een ontmoedigend effect op ons heeft. We vinden het lastig om ermee om te gaan en om onze eigen zorgen duidelijk te formuleren. We vragen ons af of meer mensen datzelfde gevoel hebben. Daarom zijn wij brieven gaan schrijven naar vreemden. We hebben er al 100 verstuurd en ook een paar antwoorden ontvangen! Het schrijven werkt voor ons verhelderend en we gunnen iedereen een manier om zijn/haar gedachten hierover kwijt te kunnen.

Wil jij je perspectief op het veranderende klimaat met onbekende anderen delen? In Leeszaal West kun je van 8 t/m 18 december aan de schrijftafel al je klimaatzorgen van je afschrijven in een brief aan een onbekend persoon in Rotterdam. Wij zorgen voor de bezorging en misschien krijg je wel post terug. We zouden het heel leuk vinden als je langskomt! Als je niet fysiek kunt komen, kun je ook meedoen via de website: www.vaneenvreemdevooreenvreemde.com .

 

dec
10
do
Literaire Maaltijd – Billy Shears
dec 10 @ 19:00 – 20:30
Literaire Maaltijd - Billy Shears

The memoirs of Billy Shears, de levenslange stand-in van Paul McCartney?

Beatle Paul McCartney leeft niet meer; hij kwam om bij een verkeersongeval in 1966. Een stand-in zou daarna zijn plaats hebben ingenomen en schreef daarover het boek ‘The Memoirs of Billy Shears’. Anna Penta bespreekt aan de hand van teksten, beelden en geluid de samenzwerings-theorie rond McCartney.  Paul McCartney werd opgevolgd door een valse ‘Paul’. Waar, of slechts één van de vele conspiracies rondom de Beatles en andere popiconen? William Shepherd, alias Billy Shears, schreef er in ieder geval een opmerkelijk overtuigend werk over, aldus Anna Penta.

De lezing begint om 19.00 uur en is gratis. Zo lang de horeca gesloten is, slaan we de maaltijd over.

dec
12
za
Poetry Slam Rotterdam – finale
dec 12 @ 19:30 – 22:00
Poetry Slam Rotterdam - finale
Het is zover!
De winnaars van de zes voorrondes en de twee wildcard-winnaars strijden tegen elkaar in deze finale. Beide finalisten mogen Rotterdam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam 2021 in Utrecht.
Poetry Slam gaat om poëzie, maar vooral ook om het publiek. Dat bepaalt namelijk de winnaar van de avond. Om een Poetry Slam te winnen, moet je dus niet alleen kunnen schrijven. Je moet het ook weten te brengen.
Finale: 12 december
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: In je eigen huis
Link: https://bit.ly/39b74Fh
Meeting ID: 817 0019 9313
N.B. Opnames worden gemaakt in Leeszaal West
Meer informatie: poetryslamrotterdam.nl
***
Poetry Slam Rotterdam wordt georganiseerd door Schaap op de Noordpool, Leeszaal Rotterdam West en Rdam Sound en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam, Erasmusstichting en Cultuurfonds Zuid-Holland.
Het prijzenpakket wordt gesponsord door Bosch & de Jong Boekverkopers, Poëziebus en Rdam Sound.

den door middel van een wildcard gekozen.