jan
16
do
Vorlesebuhne: gelukkig zijn wij mooi van buiten
jan 16 @ 19:30 – 22:00
Vorlesebuhne: gelukkig zijn wij mooi van buiten

Stand-up voorleestheater

Met: Gerda Blees, Joubert Pignon, Peter de Groot, Bernhard Christiansen

Muziek: Leine

Aanvang: 19:30

Toegang: € 10 en met Rotterdampas € 5

jan
18
za
Pasiones Argentinas
jan 18 @ 13:00 – 14:00
Pasiones Argentinas

Lunchconcert (met lunch!) van heNK (het Nieuwe Koor) o.l.v. Maud Meilof met liederen van gerenommeerde Argentijnse componisten en dichters. Waaronder Ariel Ramirez, de maker van de ‘Misa Criolla’. Het Nieuwe Koor (dat al 22 jaar oud is) bestaat uit dertig zangers/zangeressen: sopranen, alten, tenoren en bassen. Zonder Latijns-Amerikaanse roots, maar door een jaar lang aan dit programma te werken hebben zij zich de passie van deze muziek eigen gemaakt.

Na het succesvolle traditionele jaarconcert in de Bergsingelkerk kiest het koor een extra zangplek met een ander publiek. Voor hen en voor de Leeszaal een nieuwe ervaring. De lunch wordt verzorgd door de Wereldvrouwen.

Aanvang 13:00

Toegang: gratis (vrijwillige bijdrage)

jan
19
zo
Verwoord dingen: draagkracht
jan 19 @ 14:00 – 17:30
feb
1
za
Ausdauer: Die Mauer
feb 1 @ 20:00 – 22:15
Ausdauer: Die Mauer

‘Bevind ik mij midden in een uitzinnige volkshetze, zie ik mensen met voorhamers op de Muur in hakken. Noteer ik met trillende vingers: 23.52 u.’

Precies dertig jaar geleden viel de Berlijnse Muur en kwam er een onverwacht einde aan het eens zo machtige Sovjet Rijk.

In Die Mauer kijkt Ausdauer terug op de drie decennia na de val van de Muur door de ogen van de Russische KGB-agente Galina, bijgenaamd Die Mauer. Muziektheater op het scherpst van de snede over een wereldrijk dat viel, over het verlies van oude vijanden, de val van muren en het bouwen van nieuwe. In Die Mauer versmelten muziek, tekst en spel tot een rebelse kijk vol kleurrijke opstandigheid op de mens en de moderne geschiedenis. Een actuele voorstelling boordevol muziek waarin de spanningen tussen het nieuwe, op de puinhopen van de Sovjet-Unie gebouwde imperium van Poetin en de rest van Europa centraal staan.

Die Mauer is het derde en afsluitende deel van Ausdauer’s trilogie over de twintigste eeuw.

Toegang: € 10 en met Rotterdampas € 5,-

Tickets zijn vooraf hier te koop, maar tevens aan de deur.