jul
1
do
Ze hebben mijn vader vermoord – een voorlezing met muziek
jul 1 @ 20:00 – 21:30
Ze hebben mijn vader vermoord - een voorlezing met muziek

‘Dit is het verhaal van mijn vaders leven en de gebeurtenissen die dat leven hebben verwoest, van zijn geboorte tot zijn naderende dood. Het is een poging om hem, en de wereld waarin hij leeft, te begrijpen. Dit is het verhaal van een man uit de arbeidersklasse, wiens verwachtingen, geluk, passies en dromen langzaam maar zeker verpletterd worden door de samenleving en de politiek. Dit is het verhaal van een man, of een persoon, waar het in de literatuur bijna nooit om draait.’ – Édouard Louis

Verteller:

Brecht Hermans – theatermaker/schrijver

Muziek:

Josué Amador – gitaar

Klaas Hekman – bassaxofoon/fluiten

Toegang gratis

Svp aanmelden via hannydejong@hotmail.com, 06 17710538

jul
3
za
Rijnhoutpleinfestival
jul 3 @ 13:00 – 17:00
Op zaterdagmiddag 3 juli organiseren de ondernemingen en organisaties rondom het plein voor de Leeszaal het jaarlijkse Rijnhoutpleinfestival. Met muziek, workshops, modeshow en buitenatelier.
De muziek is een productie van de werkgroep PuntKomma Muziek van de Leeszaal. Het hele levensliederenfestival, dat op 15 mei noodgedwongen online moest, wordt deze middag live met publiek opnieuw uitgevoerd.
sep
9
do
Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen
sep 9 @ 18:00 – 20:30
Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen

De Literaire Maaltijden gaan weer van start. Kom lekker eten van 18.00 tot 19.00 en schuif daarna aan voor een literair toetje.

We trappen dit seizoen af met ‘Gevangen Verlangen’ van De Onderneming.

De briefwisseling tussen Anton Tsjechov en Olga Knipper, zijn geliefde en later ook zijn vrouw, van 1898 tot zijn dood in 1904. Anton en Olga leefden lange perioden per jaar gescheiden.

Zij was ster-actrice en moest werken bij het gezelschap dat de stukken speelde die Anton zat te schrijven op de Krim (klimaat) vanwege z’n chronische tbc.

Vandaar de brieven, die gaan over elkaars verlangen en over het toneel natuurlijk.

Leesvoorstelling door De Onderneming.

Regie: Eddy Geerlings

Aanvang 19.00 uur

Duur: 5 kwartier.

De maaltijd wordt deze avond verzorgd door Hanny de Jong.

sep
12
zo
schrijfmarathon #5
sep 12 @ 13:30 – 18:00
schrijfmarathon #5

Zondag 12 september is er de Schrijfmarathon van Rotterdam. Editie numero 5 alweer, het eerste lustrum. Met Schrijfmarathon 010 openen Leeszaal Rotterdam West en De Schrijfschool – in de Week van Lezen en Schrijven – het nieuwe schrijfjaar. Een voorproeverij van het Rotterdamse schrijfcursusaanbod 2021-2022 met workshops Poëzie, Verhalen, Creatief, Columns en Schrijven met Humor.

De Schrijfmarathon is een gezellige voorproeverij van het rijke Rotterdamse schrijfaanbod. Op zondag 12 september van 13.30 tot 17.30 uur ontmoeten schrijvers en schrijfcursisten elkaar in Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein 3, 3014 TZ, Rotterdam. De workshops, het Voorleesfees – met voorlezen van eigen werk – en de borrel zijn volgens de coronamaatregelen ruim opgezet.

Carrie Jansen

De docenten tijdens de Schrijfmarathon zijn columnist Carrie Jansen, schrijver Bianca Boer, dichter Jan de Bas, schrijver/performer Edwin de Voigt en schrijfdocent Manou van de Zande. Creatiever krijg je ze niet.

Programma

Inloop is vanaf 13.30 uur. Vanaf 14.00 uur tot 18.30 uur zijn workshops, de borrel en het Voorleesfees. Kaartjes zijn € 25 per stuk en zijn te koop via de website van De Schrijfschool, www.deschrijfschool.com.

sep
24
vr
puntkomma muziek: Ware Naam
sep 24 @ 20:00 – 22:30
puntkomma muziek: Ware Naam

What’s in a name?

Identiteit, erkenning, zelfexpressie, trots, maar ook ongemak, vernedering. Op deze PuntKomma Muziekavond dwalen we met poëzie, muziek en verhalen door de hele wereld en zetten we de achtergrond op de voorgrond, om daar te blijven.

 

okt
14
do
Literaire Maaltijd: De klokkenluider van de Notre Dame
okt 14 @ 18:00 – 20:30

Laat je meeslepen met de gruwel en fascinatie van Mieke Romijn (van kledingwinkel Quasi-Modo) voor de fatale emoties van Quasimodo en Esmeralda, de mystiek en hardvochtigheid van de katholieke kerk, de heksenvervolgingen en de sociale omstandigheden van Frankrijk in de late middeleeuwen.

Aanmelden voor de lezing en eventueel ook de maaltijd kan door te mailen naar mieke@quasi-modo.nl (uiterlijk een dag van de tevoren).

okt
22
vr
okt 22 @ 20:00 – 21:30

Hamsteren maakt schaarste! Schaarste creëert verlangen naar meer, nog meer!! Arie slaat dan ook veel meer dan normaal gedachten & observaties & indrukken op. Hij hamstert grappen! Neem een duik in de luchtige hersenpan van een eeuwige buitenstaander en ontdek een wirwar van conferences, typetjes, liedjes en veel rode draden.

Vrijdag 22 oktober: 20.00 uur

Toegang: € 10 + coronatoegangsbewijs. Aanmelden: martin@reuf.nl.