Nieuws

Boeken halen en brengen in de tussentijd

Boeken halen en brengen in de tussentijd

tussentijd
Het was even zoeken, maar we hebben een manier bedacht om de Leeszaal toch een beetje bereikbaar te houden in deze bijzondere periode. We hebben 3 moment bedacht waarop je boeken kunt halen en brengen. Hieronder lees je hoe en wat: Brengen - Kast opgeruimd? Heb je je kast opgeruimd en een mooie selectie boeken voor de Leeszaal klaar staan. We willen jullie graag die mogelijkheid bieden. Op dinsdag 29 december en 5 en 12 januari tussen 11-15 uur kunnen boeken gebracht worden in de Leeszaal. Halen - Alle boeken uit? Geef ons je naam en favoriete soort boeken. Een briefje kan je door de brievenbus doen in (onder gedichtenraam), door een bericht te sturen via Facebook of door een mail te sturen naar boeket@antenna.nl. Ophalen van het verrassingspakket kan…
Meer info
UITGESTELD- PuntKomma Muziek: Ware Naam

UITGESTELD- PuntKomma Muziek: Ware Naam

tussentijd
What’s in a name? Identiteit, erkenning, zelfexpressie, trots, maar ook ongemak, vernedering. Op deze PuntKomma Muziekavond dwalen we met poëzie, muziek en verhalen door de hele wereld en zetten we de achtergrond op de voorgrond, om daar te blijven.
Meer info
UITGESTELD – Literaire Maaltijd – Gevangen verlangen

UITGESTELD – Literaire Maaltijd – Gevangen verlangen

tussentijd
De briefwisseling tussen Anton Tsjechov en Olga Knipper, zijn geliefde en later ook zijn vrouw, van 1898 tot zijn dood in 1904. Anton en Olga leefden lange perioden per jaar gescheiden. Zij was ster-actrice en moest werken bij het gezelschap dat de stukken speelde die Anton zat te schrijven op de Krim (klimaat) vanwege z'n chronische tbc. Vandaar de brieven, die gaan over elkaars verlangen en over het toneel natuurlijk. Leesvoorstelling door De Onderneming Regie: Eddy Geerlings Aanvang 19.00 uur Duur: 5 kwartier. Vanwege corona slaan we de maaltijd over.
Meer info
12 december, 19:30 – Finale Poetry Slam 2020

12 december, 19:30 – Finale Poetry Slam 2020

tussentijd
Het is zover! De winnaars van de zes voorrondes en de twee wildcard-winnaars strijden tegen elkaar in deze finale. Beide finalisten mogen Rotterdam vertegenwoordigen op het NK Poetry Slam 2021 in Utrecht. Poetry Slam gaat om poëzie, maar vooral ook om het publiek. Dat bepaalt namelijk de winnaar van de avond. Om een Poetry Slam te winnen, moet je dus niet alleen kunnen schrijven. Je moet het ook weten te brengen. Finale: 12 decemberAanvang: 19.30 uurLocatie: In je eigen huis via Zoomlink: https://bit.ly/39b74FhMeeting ID: 817 0019 9313N.B. De opnames worden gemaakt in Leeszaal West. Poetry Slam Rotterdam wordt georganiseerd door Schaap op de Noordpool, Leeszaal Rotterdam West en Rdam Sound en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Rotterdam, Erasmusstichting en Cultuurfonds Zuid-Holland.Het prijzenpakket wordt gesponsord door Bosch &…
Meer info
10 december, 19:00 – Literaire Maaltijd – Een avondje onschuldig samenzweren

10 december, 19:00 – Literaire Maaltijd – Een avondje onschuldig samenzweren

tussentijd
The memoirs of Billy Shears, de levenslange stand-in van Paul McCartney? Beatle Paul McCartney leeft niet meer; hij kwam om bij een verkeersongeval in 1966. Een stand-in zou daarna zijn plaats hebben ingenomen en schreef daarover het boek ‘The Memoirs of Billy Shears’. Anna Penta bespreekt aan de hand van teksten, beelden en geluid de samenzwerings-theorie rond McCartney.  Paul McCartney werd opgevolgd door een valse ‘Paul’. Waar, of slechts één van de vele conspiracies rondom de Beatles en andere popiconen? William Shepherd, alias Billy Shears, schreef er in ieder geval een opmerkelijk overtuigend werk over, aldus Anna Penta. De lezing begint om 19.00 uur en is gratis. Zo lang de horeca gesloten is, slaan we de maaltijd over.
Meer info