Nieuws

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

tussentijd
De Leeszaal is vanaf morgen/20 mei open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Met handgel, mondkapje, 1,5 m afstand, registratie van naam en telefoonnummer en tijd van aankomst en vertrek; maar vooral met een heleboel nieuw gedoneerde boeken. Hartelijk welkom dus, al letten de gastvrouwen en - heren wel op het aantal aanwezigen. Tien is de eerstkomende weken ongeveer het maximum. Hopelijk binnenkort meer: meer uren, meer mensen, meer programma.
Meer info
Zomerrooster

Zomerrooster

tussentijd
Gedurende de zomervakantie is de Leeszaal beperkt geopend, met wel de gebruikelijke dienst verlening. De leeszaal is geopend op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen van 11.00 tot 15.00. Dit zomerrooster loopt van 19 juli tot 30 augustus.
Meer info
1 juli – ze hebben mijn vader vermoord – een voorlezing met muziek

1 juli – ze hebben mijn vader vermoord – een voorlezing met muziek

tussentijd
‘Dit is het verhaal van mijn vaders leven en de gebeurtenissen die dat leven hebben verwoest, van zijn geboorte tot zijn naderende dood. Het is een poging om hem, en de wereld waarin hij leeft, te begrijpen. Dit is het verhaal van een man uit de arbeidersklasse, wiens verwachtingen, geluk, passies en dromen langzaam maar zeker verpletterd worden door de samenleving en de politiek. Dit is het verhaal van een man, of een persoon, waar het in de literatuur bijna nooit om draait.’ – Édouard Louis Verteller: Brecht Hermans - theatermaker/schrijver Muziek: Josué Amador – gitaar Klaas Hekman – bassaxofoon/fluiten Toegang gratis Svp aanmelden via hannydejong@hotmail.com, 06 17710538
Meer info
3 juli – Rijnhoutpleinfestival

3 juli – Rijnhoutpleinfestival

tussentijd
Op zaterdagmiddag 3 juli organiseren de ondernemingen en organisaties rondom het plein voor de Leeszaal het jaarlijkse Rijnhoutpleinfestival. Met muziek, workshops, modeshow en buitenatelier. De muziek is een productie van de werkgroep PuntKomma Muziek van de Leeszaal. Het hele levensliederenfestival, dat op 15 mei noodgedwongen online moest, wordt deze middag live met publiek opnieuw uitgevoerd.
Meer info
15 mei, 19:30 – Festival van internationale levensliederen

15 mei, 19:30 – Festival van internationale levensliederen

tussentijd
De Leeszaal wordt teststation voor intertalige teergevoeligheid. 11 songs over verlangen, verlies en verlaten gezongen in 11 moedertalen. Begeleid door de Dopegezinde Gemeente op extra volle sterkte, met arrangementen van de geniale perfectionist Marcel Cuypers. Aan elkaar gepraat door Ramona Maramis, Rotterdams finaliste van de NK Poetry Slam 2019. En ingeleid door Singphony met hun wijkwelkomstlied  ‘3014’. Een megaproductie van PuntKomma Muziek in het kader van het Stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival. Zaterdagavond 15 mei. Programma/tijd/info zie de poster hieronder.
Meer info