Nieuws

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

tussentijd
De Leeszaal is vanaf morgen/20 mei open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Met handgel, mondkapje, 1,5 m afstand, registratie van naam en telefoonnummer en tijd van aankomst en vertrek; maar vooral met een heleboel nieuw gedoneerde boeken. Hartelijk welkom dus, al letten de gastvrouwen en - heren wel op het aantal aanwezigen. Tien is de eerstkomende weken ongeveer het maximum. Hopelijk binnenkort meer: meer uren, meer mensen, meer programma.
Meer info
27 november – 16:00 – boekpresentatie: Onbegrensd

27 november – 16:00 – boekpresentatie: Onbegrensd

tussentijd
Na een korte en roerige tijd in kamp Moria op Lesbos in februari 2020 schreef Tamara Breugem het boek Onbegrensd. Geen verslag maar een fictief verhaal over de ontmoeting van de Nederlandse hulpverlener Petra met de Iraanse vluchteling Mariam. Een verhaal over twee vrouwen tegen de achtergrond van vluchtelingenkamp Moria. Je wilt betrokken zijn bij de ander, maar hoe ver ga je? Op zaterdagmiddag 27 november van 16.00 tot 17.30 vertelt Tamara hoe het boek tot stand kwam en wat haar intenties zijn met deze publicatie. Toegang is gratis.
Meer info
27 november – 12.00 – boekpresentatie: VerPlaatsEn

27 november – 12.00 – boekpresentatie: VerPlaatsEn

tussentijd
Wat kan het verplaatsen van weggegooid brood in een Rotterdams park als speelse handeling en als confronterende barrière, veroorzaken bij de dagelijkse gebruikers van het park en de passanten? Het antwoord vind je in de publicatie VerPlaatsEn, welke op 27 november wordt gepresenteerd in de Leeszaal. VerPlaatsEn is onderdeel van een beeldend kunstproject in en met de publieke ruimte van Hieke Pars. De boekpresentatie is van 12:00 tot 13:30. De toegang is gratis.
Meer info
19 november – Puntkomma Muziek – Seizoensverlies

19 november – Puntkomma Muziek – Seizoensverlies

tussentijd
Eeuwenlang boden de vier jaargetijden in Europa houvast en bepaalden ze ons besef van tijd. Dit werkte door in de kunst, van Vivaldi's Vier seizoenen tot Gorters lentegedicht Mei of de wintertaferelen van Breughel. Door klimaatverandering wordt het verschil tussen de jaargetijden steeds onduidelijker. Het kwik stijgt in de winter tot boven de twintig graden en de zon laat zich in de zomer niet zien. In de lente horen we steeds minder vogels zingen. Tijdens het PuntKomma Muziekprogramma Seizoensverlies reflecteren muzikanten, schrijvers en een animator op het vervagen van de jaargetijden. Entree: € 10 en € 5 met de Rotterdampas Aanvang: 20:00 ; deur open: 19:30 Kaartjes via boeket@antenna.nl Let op: er is een coronacheck aan de deur
Meer info
20 november – Linux Presentation Day

20 november – Linux Presentation Day

tussentijd
Linux Presentation Day (LPD) is een gratis evenement waar iedereen kennis kan maken met het vrije (en gratis) besturings­systeem GNU/Linux. Tussen 10.00 en 16.00 kunnen je van alles leren over Linux, kun je het uitproberen en als je wil zelfs installeren op je eigen laptop of USB-stick. Dit alles onder leiding van enthousiaste en deskundige vrijwilligers die zelf allemaal gebruiker zijn van Linux. Linux Presentation Day vindt plaats van 10.00 tot 16.00. Meer informatie staat op: http://www.reuf.nl/lpd
Meer info