Nieuws

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

Weer zelf boeken zoeken in de Leeszaal

tussentijd
De Leeszaal is vanaf morgen/20 mei open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Met handgel, mondkapje, 1,5 m afstand, registratie van naam en telefoonnummer en tijd van aankomst en vertrek; maar vooral met een heleboel nieuw gedoneerde boeken. Hartelijk welkom dus, al letten de gastvrouwen en - heren wel op het aantal aanwezigen. Tien is de eerstkomende weken ongeveer het maximum. Hopelijk binnenkort meer: meer uren, meer mensen, meer programma.
Meer info
7 oktober – spandoeken maken over de bieb

7 oktober – spandoeken maken over de bieb

tussentijd
Heb je wel eens je hart gelucht door middel van een spandoek? Ja/nee, dan krijg je de kans om het (weer) te doen en er ook nog iets moois van te maken. Om 10 uur start in de Leeszaal een workshop spandoeken maken. En omdat het in de Leeszaal is, gaan we het over de bieb hebben. Eerst gaan we ideeën verzamelen met beeldend kunstenaar Eva Olthof. Zij maakte midden in de lockdowntijd t-shirts met de teksten: ‘Open de Bieb’ en ‘Ik mis de bieb’. Want het leek wel of ze de bieb vergeten waren. Die teksten zijn niet verouderd, want in Eva’s wijk Feijenoord is al tien jaar geen bieb meer. Wat valt er nog meer te zeggen en te wensen over de bieb? Daarna gaan we bij onze…
Meer info
22 oktober – Arie Vuyk – Hamsteren

22 oktober – Arie Vuyk – Hamsteren

tussentijd
Hamsteren maakt schaarste! Schaarste creëert verlangen naar meer, nog meer!! Arie slaat dan ook veel meer dan normaal gedachten & observaties & indrukken op. Hij hamstert grappen! Neem een duik in de luchtige hersenpan van een eeuwige buitenstaander en ontdek een wirwar van conferences, typetjes, liedjes en veel rode draden. Vrijdag 22 oktober: 20.00 uur Toegang: € 10 + coronatoegangsbewijs. Aanmelden: martin@reuf.nl.
Meer info
14 oktober – literaire maaltijd – De klokkenluider van de Notre Dame

14 oktober – literaire maaltijd – De klokkenluider van de Notre Dame

tussentijd
Laat je meeslepen met de gruwel en fascinatie van Mieke Romijn (van kledingwinkel Quasi-Modo) voor de fatale emoties van Quasimodo en Esmeralda, de mystiek en hardvochtigheid van de katholieke kerk, de heksenvervolgingen en de sociale omstandigheden van Frankrijk in de late middeleeuwen. Aanmelden voor de lezing en eventueel ook de maaltijd kan door te mailen naar mieke@quasi-modo.nl (uiterlijk een dag van de tevoren.
Meer info
8 september – Poetry Slam 2021 – voorronde 1

8 september – Poetry Slam 2021 – voorronde 1

tussentijd
Het is tijd voor een nieuw seizoen Poetry Slam Rotterdam! Poetry Slam gaat om poëzie, maar vooral ook om het publiek. Dat kiest in drie rondes een favoriet. Die zien we terug in de finale en misschien wel op het NK Poetry Slam.Om te winnen, moet je kunnen schrijven én performen. Maar vergeet niet om vooral jezelf te blijven en een hoop plezier te maken. Deelnemers: volgtHost: Sharif NoelStemadvies: Neusa GomesFotografie: Julius FirmaDJ Blvck Nola Aanvang: 19.30 uur (deur open: 19.00 uur) Locatie: Leeszaal West – Rijnhoutplein 3, Rotterdam Entree voor de voorrondes is gratis. Wil je er in de Leeszaal bijzijn? Reserveer je plekje bij Joke, via boeket@antenna.nl Wil je het event online bijwonen? Dan log je op de avond zelf in via de link. Deze wordt gedeeld via…
Meer info
9 september Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen

9 september Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen

tussentijd
De Literaire Maaltijden gaan weer van start. Kom lekker eten van 18.00 tot 19.00 en schuif daarna aan voor een literair toetje. We trappen dit seizoen af met 'Gevangen Verlangen' van De Onderneming. De briefwisseling tussen Anton Tsjechov en Olga Knipper, zijn geliefde en later ook zijn vrouw, van 1898 tot zijn dood in 1904. Anton en Olga leefden lange perioden per jaar gescheiden. Zij was ster-actrice en moest werken bij het gezelschap dat de stukken speelde die Anton zat te schrijven op de Krim (klimaat) vanwege z'n chronische tbc. Vandaar de brieven, die gaan over elkaars verlangen en over het toneel natuurlijk. Leesvoorstelling door De Onderneming. Regie: Eddy Geerlings Aanvang 19.00 uur Duur: 5 kwartier. De maaltijd wordt deze avond verzorgd door Hanny de Jong.
Meer info