Nieuws

25 september – Open podium: RDAM SOUND

25 september – Open podium: RDAM SOUND

tussentijd
In een warme, inspirerende en ongedwongen sfeer beklimmen artiesten het podium. Wat gaan ze doen? Elke editie van Rdam Sound heeft een andere line-up van verschillende kunstvormen: beeldend, spoken word, comedy, dans en meer. Organisatie: Sunshine Summerville. Meedoen? Stuur vóór 20 september een dm (via insta Rdamsound) met een foto + kort introtekstje van jezelf. Aanvang: 19.00 uur Entree: een glimlach & gezelligheid
Meer info
2 oktober – PuntKomma Muziek: Ware Naam

2 oktober – PuntKomma Muziek: Ware Naam

tussentijd
What’s in a name? Nou, een heleboel, zal je ontdekken als je 2 oktober naar de Leeszaal komt of thuis afstemt op het youtube-kanaal van Leeszaal West. Identiteit, erkenning, zelfexpressie, trots, maar ook ongemak, vernedering. Op deze PuntKomma Muziekavond dwalen we door de hele wereld en zetten we de achtergrond op de voorgrond, om daar te blijven. Ons corona-maximum live publiek is 25. Dus reserveer op tijd.
Meer info
5 september – Rijnhoutfestival

5 september – Rijnhoutfestival

tussentijd
festival met muziek, shows, performance, workshops, kinderactiviteiten, excursies naar omliggende ondernemingen. Het festival wordt georganiseerd door Dress for Success, Invalid Atelier, OMI Rotterdam, Printroom, galerie/atelier De Herenplaats, muziekwinkel Vinylspot, kapsalon BSUR Hair, Stichting Vooruit in de Samenleving, Galerie Frank Taal, Gallery Joey Ramone, Contour Gallery, Bart Isings, Studio Kling en Leeszaal Rotterdam West.  En wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie Centrum. Je hoeft je niet van te voren te melden en de inrichting is geheel coronaproof. Het festival is van 13:00 tot 17:00 en is gratis toegankelijk.
Meer info
9 september 19:30 – Poetry Slam Rotterdam – voorronde no. 4

9 september 19:30 – Poetry Slam Rotterdam – voorronde no. 4

tussentijd
Poetry Slam Rotterdam zit midden in het nieuwe seizoen en 9 september vanaf 19:30 is de volgende voorronde. Online te volgen, maar voor een beperkt publiek ook in de Leeszaal mee te maken. Dat publiek is belangrijk, want Poetry Slam draait om poëzie, maar vooral ook om het publiek. Dat bepaalt namelijk de winnaar van de avond. Om een Poetry Slam te winnen, moet je dus niet alleen kunnen schrijven. Je moet het ook weten te brengen. In de Leeszaal zijn maximaal 25 personen toegestaan. Wil je komen, maar naar: boeket@antenna.nl of volg het online. De URL hiervan wordt via Facebook op de avond zelf gedeeld.
Meer info
13 september – Schrijfmarathon

13 september – Schrijfmarathon

tussentijd
Op zondag 13 september in de Leeszaal, de vierde editie van de smakelijkste voorproeverij van het schrijflesaanbod in Rotterdam, helemaal coronaproof. Een zondagmiddag lang, plus borrel en voorleesfeestje: voordragen uit eigen werk! Klaar voor de schrijf? Wij wel: docenten De Schrijfschool Carrie Jansen, Bianca Boer, Manou van de Zande & Marcel Verreck. En onze marathonpartners, de dichtdocenten Myrte Leffring en Peter Swanborn. Verdere line-up volgt! De schrijfmarathon is van 13.30 - 17.30 uur met borrel. diverse docenten | 3 workshops van de beste schrijflesgevers van de stad. Deelname voor de workshops: € 25,-
Meer info