Hamsteren maakt schaarste! Schaarste creëert verlangen naar meer, nog meer!! Arie slaat dan ook veel meer dan normaal gedachten & observaties & indrukken op. Hij hamstert grappen! Neem een duik in de luchtige hersenpan van een eeuwige buitenstaander en ontdek een wirwar van conferences, typetjes, liedjes en veel rode draden. Vrijdag 22 oktober: 20.00 uur Toegang: € 10 + coronatoegangsbewijs. Aanmelden: martin@reuf.nl.
Meer info
Literaire Maaltijd: De klokkenluider van de Notre Dame

Literaire Maaltijd: De klokkenluider van de Notre Dame

Laat je meeslepen met de gruwel en fascinatie van Mieke Romijn (van kledingwinkel Quasi-Modo) voor de fatale emoties van Quasimodo en Esmeralda, de mystiek en hardvochtigheid van de katholieke kerk, de heksenvervolgingen en de sociale omstandigheden van Frankrijk in de late middeleeuwen. Aanmelden voor de lezing en eventueel ook de maaltijd kan door te mailen naar mieke@quasi-modo.nl (uiterlijk een dag van de tevoren).
Meer info
puntkomma muziek: Ware Naam

puntkomma muziek: Ware Naam

What’s in a name? Identiteit, erkenning, zelfexpressie, trots, maar ook ongemak, vernedering. Op deze PuntKomma Muziekavond dwalen we met poëzie, muziek en verhalen door de hele wereld en zetten we de achtergrond op de voorgrond, om daar te blijven.  
Meer info
Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen

Literaire Maaltijd: Gevangen Verlangen

De Literaire Maaltijden gaan weer van start. Kom lekker eten van 18.00 tot 19.00 en schuif daarna aan voor een literair toetje. We trappen dit seizoen af met ‘Gevangen Verlangen’ van De Onderneming. De briefwisseling tussen Anton Tsjechov en Olga Knipper, zijn geliefde en later ook zijn vrouw, van 1898 tot zijn dood in 1904. Anton en Olga leefden lange perioden per jaar gescheiden. Zij was ster-actrice en moest werken bij het gezelschap dat de stukken speelde die Anton zat te schrijven op de Krim (klimaat) vanwege z’n chronische tbc. Vandaar de brieven, die gaan over elkaars verlangen en over het toneel natuurlijk. Leesvoorstelling door De Onderneming. Regie: Eddy Geerlings Aanvang 19.00 uur Duur: 5 kwartier. De maaltijd wordt deze avond verzorgd door Hanny de Jong.
Meer info
schrijfmarathon #5

schrijfmarathon #5

Zondag 12 september is er de Schrijfmarathon van Rotterdam. Editie numero 5 alweer, het eerste lustrum. Met Schrijfmarathon 010 openen Leeszaal Rotterdam West en De Schrijfschool - in de Week van Lezen en Schrijven - het nieuwe schrijfjaar. Een voorproeverij van het Rotterdamse schrijfcursusaanbod 2021-2022 met workshops Poëzie, Verhalen, Creatief, Columns en Schrijven met Humor. De Schrijfmarathon is een gezellige voorproeverij van het rijke Rotterdamse schrijfaanbod. Op zondag 12 september van 13.30 tot 17.30 uur ontmoeten schrijvers en schrijfcursisten elkaar in Leeszaal Rotterdam West, Rijnhoutplein 3, 3014 TZ, Rotterdam. De workshops, het Voorleesfees - met voorlezen van eigen werk - en de borrel zijn volgens de coronamaatregelen ruim opgezet. Carrie Jansen De docenten tijdens de Schrijfmarathon zijn columnist Carrie Jansen, schrijver Bianca Boer, dichter Jan de Bas, schrijver/performer Edwin de…
Meer info