DLVAlive: Magda is overal – 28 januari

Rotterdam, 11 september 2001. Terwijl New York de torens van het WTC ineen ziet zijgen, ligt in het Rotterdamse Dijkzigt Ziekenhuis Femke Singh-Jelgersma op sterven. Die twee gebeurtenissen staan niet los van elkaar, meent haar kleinzoon Dede, professioneel fantast en zelfverklaard bewonderaar van Osama bin Laden. In het kielzog van zijn zus, het alom bewonderde supermodel Magic Magda Singh, reist Dede de wereld over, met steeds meer bloed aan zijn handen – een krankzinnige tocht die alleen in zelfdestructie kan eindigen. Maar dan is dit indringende verhaal over ontworteling en terreur nog lang niet ten einde.

Roeland Dobbelaer over deze roman: “Magda is overal is een indrukwekkend en gelaagd boek over identiteit en het ontstaan van de multiculturele samenleving in onze moderne steden. […] Jongeneels debuut verveelt nergens en is tot de laatste pagina verrassend en origineel.”

Op 28 januari 2019 is auteur Christian Jongeneel de gast bij DLVAlive in Rotterdam. We praten dan met hem over zover het schrijven van boeken, over debuteren, over Rotterdam, over de multiculturele samenleving en natuurlijk over zijn roman Magda is overal.

Lees hier de recensie van het boek: https://deleesclubvanalles.nl/book-review/magda-is-overal/