Literaire Maaltijd – 2 Rotterdamse dichters

Bepaalt daar waar de wieg van de dichter stond de inhoud van de gedichten? Of daar waar de dichter leeft?

De wieg van de Rotterdamse dichter Wilma Blanken stond in de Maasstad. ,,Ik behoor, zegt ze, ,,tot de naoorlogse generatie en ben dus opgegroeid op de puinhopen van het oude Rotterdam. Zoals bekend groeien daarop de mooiste bloemen. Om dit uit te dragen verzamel ik al mijn kracht en energie, en zoek ik naarstig naar de woorden die dit zo goed mogelijk tot uiting brengen. Ik dicht om uiting te geven aan het onzegbare, aan de liefde en de troost die mensen nodig hebben om de alledaagsheid te ontsnappen.

Het geboortebed van de Rotterdamse dichter Serpil Karisli stond in een Koerdisch dorpje in het oosten van Turkije. Na haar emigratie naar Nederland begon ze op haar 14de met het schrijven van gedichten. Poëzie is voor haar een ruimte waar vrijheid heerst. Voor haar transformeert poëzie de realiteit naar een wereld van verbeelding, aanraking en betovering. Onlangs is bij Uitgeverij Boekscout haar bundel “Stilte praat niet” verschenen. En enkele van haar gedichten zijn gepubliceerd in de tijdschriften Krakatau en Meander.

De lezingen beginnen om 19.00 uur. Toegang gratis. Om 18.00 uur wordt een maaltijd geserveerd door de Wereldvrouwen. Kosten € 7,50. Contant betalen. Aanmelden daarvoor kan tot uiterlijk een dag van te voren via mieke@quasi-modo.nl.